10 dingen die jouw huisdier geweldig vindt

Soms zijn katten en honden net kleine mensen. We zijn dol op lekker eten, dutten of juist actief bezig zijn en halen onze neus op voor muffe maaltijden, saaie dagen en koude bedjes. Maar wist je dat honden dol zijn op muziek luisteren en dat katten zich uren kunnen vermaken met YouTube? Ook de volgende dingen vindt jouw huisdier geweldig.

Hier is jouw hond dol op

Slaapnestjes bouwen

Vraag je je wel eens af waarom jouw hond eerst 20 rondjes draait voordat hij eindelijk in zijn mandje gaat liggen? Dit doet hij om de grond goed ‘plat’ te maken en zijn geur over het slaapnestje te verspreiden voordat hij gaat liggen. En niet alleen ruikt het nu naar hem, het heeft meteen de juiste temperatuur en vorm voor een perfect dutje.

TV kijken

Wist je dat honden ook tv kijken? Nou ja, ze kunnen de beelden zelf niet zo goed zien, maar de licht-, geluids- en bewegingsprikkels vormen wel een goede mentale stimulans voor je hond. Het zou zelfs tijdelijk verveling kunnen tegengaan. Maar: de tv is natuurlijk geen vervanging voor speeltijd met het baasje.

Muziek luisteren

Honden zijn dus gefascineerd door geluid, maar muziek schijnt ook een invloed te hebben op de emoties. Zo kunnen honden rustig worden van klassieke muziek en juist onrustig van heavy metal. Honden reageren het beste op muziek met een stem. Probeer dus eens wat voor jouw hond te zingen: misschien kan hij jouw zangkwaliteiten wel waarderen 😉.

Een privé-diner

Honden worden eigenlijk het liefst alleen gelaten tijdens het eten. Het is voor hun een privé momentje, dus laat ze daarom ook hun maaltje in alle rust alleen opeten.

Altijd in jouw buurt zijn

Gaat jouw hond wel eens ongemakkelijk dicht bij je zitten, of zelfs op je voeten? Honden zijn altijd het liefst bij hun favoriete mens en zullen dat laten weten ook! Door zo dicht bij je te zitten laten ze niet alleen aan andere honden zien dat ze deze mens al geclaimd hebben, ze verspreiden ook hun geur op het baasje.

Dit vindt jouw kat geweldig

Slapen

Dat katten van slapen houden, is geen geheim. Ze slapen wel 12 tot 16 uur per dag! En omdat het van nature nachtdieren zijn, zul je ze voornamelijk overdag lekker zien dutten.

Wassen (en gewassen worden)

Pootjes, rug, kont en terug naar de pootjes: het lijkt soms net alsof je kat niet stopt met wassen. Maar door te wassen houdt jouw kat zijn vacht en huid schoon en gezond. En wist je dat al dat gelik ook werkt als een soort massage en dat je kat er helemaal ontspannen van wordt?

Katten bonden door elkaar te likken op plekken waar ze zelf niet bij kunnen. Dit kun jij ook heel goed gebruiken tijdens de knuffelsessie: jouw kat zal het heerlijk vinden als je hem onder zijn kin of op zijn koppie kroelt!

De nagels scherpen aan de krabpaal

Scherpe nageltjes zijn noodzakelijk om overal weer veilig op te klimmen. Om ze in perfecte conditie te vijlen, vindt jouw kat het heerlijk om aan een krabpaal te krabben. Krabben is ook een manier om het territorium af te bakenen dankzij de geurklieren die in kattenpoten zitten. Voor veel katten is een krabsessie ook meteen een echte workout: met een lange krabpaal kunnen ze zich namelijk ook even goed uitrekken!

Vogeltjes kijken

Katten turen graag uren door het raam naar al het spannende gefladder en getjirp buiten in de tuin. Een soort katten-tv dus! Heb je geen tuin met vogels? Op YouTube kun je tal van urenlange video’s vinden met fladderende tuinvogels, speciaal voor katten! Daarmee zijn ze wel even zoet 😊.

Observeren

Katten vinden het heerlijk om vanaf een hoog punt hun territorium goed in de gaten te houden. Hoge krabkastelen zijn ideaal, maar ook op de trap of bovenop kasten zijn perfecte observatieposten voor jouw kat.