Tips voor fijne feestdagen met je hond of kat

De feestdagen vier je waarschijnlijk met je familie en daar hoort je hond of kat ook bij! Lekker eten, gezellig spelletjes spelen en samen op de bank genieten van kerstfilms. Wil jij graag een pet-proof feest vieren? Wij geven je wat tips voor fijne feestdagen met je hond of kat.

Zo vier je een pet-proof kerstfeest

Pet-proof versieren

Bij gezellige feestdagen hoort een vrolijk versierd huis, met lichtjes, rendiertjes en natuurlijk een mooi opgetuigde kerstboom. Maar hoe zorg je er nou voor dat je huisdier de versiering met rust laat?

  • Kies voor een nepboom. Een echte boom ziet er natuurlijk schitterend uit, maar in onze droge huiskamers verliest hij al snel zijn naalden. Nieuwsgierige honden en katten vinden die naalden wel interessant en kunnen ze opeten. Dus: voorkom dit door een nepboom neer te zetten.

  • Laat de boom een poosje staan voordat je gaat versieren. Huisdieren zijn net kinderen: na een poosje is de nieuwigheid eraf en vinden ze iets anders om mee te spelen. Laat de boom dus even een paar dagen onversierd staan om jouw huisdier te laten wennen.

  • Voorkom dat je huisdier uit de waterbak gaat drinken. Als je toch een echte boom kiest, dek de waterbak dan af met een rok, zodat jouw hond of kat niet bij de waterbak kan. Er kunnen namelijk stofjes in zitten waar hij ziek van kan worden.

  • Versier boven huisdier-hoogte. Hang tijdens het versieren de gevaarlijke en breekbare ornamenten hoog op, zodat jouw huisdier er niet bij kan komen. Let ook op met touwtjes en haakjes.

  • Pas op met lichtjes en kerstslingers. Die vrolijk verlichte snoeren en glimmende slingers zien er natuurlijk extra feestelijk uit, maar jouw huisdier vindt ze ook leuk om op te kauwen of mee te spelen, en dat wil je natuurlijk voorkomen. Hang ook deze buiten bereik op of vervang ze door ornamenten van natuurlijke materialen.

Leuke kerstcadeaus voor je huisdier

Waarschijnlijk heeft jouw hond of kat alles al wat zijn hartje begeert, maar ook zij verdienen wat leuks met de feestdagen. Wat dacht je van een nieuw slaapplekje? In de koude winterdagen vinden ze het natuurlijk heerlijk om lekker weg te kruipen in een warm mandje.

Nieuwe speeltjes zijn natuurlijk altijd welkom. Door geregeld speeltjes te wisselen, blijven ze namelijk ‘nieuw’ voor je huisdier en zal hij er graag weer mee spelen. Er zijn bijvoorbeeld grappige puzzels te koop waarin je wat snoepjes of brokjes kunt verstoppen. Een goede afleiding van al het feestgedruis en hopelijk een stuk interessanter dan jouw mooie kerstversiering 😉.

Een heerlijke kerstmaaltijd voor je huisdier

Het kerstdiner is hét perfecte moment om lekker uit te pakken met een heerlijk maaltje voor je huisdier! Het internet staat vol met recepten voor speciale kerstkoekjes voor je hond of kat, maar met onze smakelijke snacks en maaltijden kom je ook heel ver. Begin met onze heerlijke Sushi snacks als voorgerecht, of maak een antipasti plank met verschillende smaken Grillers. Als hoofdgerecht een gestoomde maaltijd, geserveerd met reepjes Steak Fillet, en als afsluiter een heerlijke kauwstick!

Open de kerstmaaltijd voor je kat met een smakelijke Deli Cup, gevuld met heerlijke vis, gevolgd door een beetje natvoer, gedecoreerd met onze Deli Strips. Als afsluiter een heerlijke Deli Stick en jouw kat zal helemaal smullen! Let er natuurlijk wel op dat jouw viervoeter niet teveel voedsel binnenkrijgt en maak de porties ietsjes kleiner. Anders zitten jullie straks met z’n allen uit te buiken!