Waarom is ons voer zo goed voor jouw hond?

Je wilt jouw hond natuurlijk alleen het beste voorschotelen. Met een van onze hondenmaaltijden of hondenbrokken zit je altijd goed. Wij stellen onze recepten namelijk samen uit de beste ingrediënten, met allerlei voedzame eigenschappen. Lees maar snel verder!

Wat zit er allemaal in onze voeding?

Darmen en blaas

Het eerste dat opvalt bij onze brokken is het hoge aandeel vers vlees of vis. Dit is niet alleen supervoedzaam, maar zorgt ook voor een onweerstaanbare geur en smaak. En hierdoor hoeven we we ook helemaal geen kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen toe te voegen, want de brokken zijn van zichzelf al superlekker!

Naast vlees en vis bevatten onze brokken ook een mix van groenten, peulen en fruit. Zo zit er johannesbrood in, een peul van de johannesbroodboom. Deze peul is een bron van vezels en bevordert een goede darmfunctie. Ook zijn we dol op erwten, want deze kleine vrienden zitten boordevol voedingsstoffen. Erwten zijn een natuurlijke bron van eiwitten, vezels, vitamine B1, B2 en vitamine C en de mineralen calcium en ijzer.

Onze brokken bevatten ook cranberries. Cranberries hebben een positieve invloed op de blaas: zij houden de blaas schoon en verhogen de weerstand van de blaas. Hierdoor wordt de kans op urineweginfecties of een blaasontsteking verkleind.

Een gezonde vacht

Een ander ingrediënt dat je zowel in de brokken als de maaltijden voor honden tegenkomt, is zalmolie. Zalmolie bevat omega 3 en 6, wat een positief effect heeft op de huid, vacht en gewrichten van de hond. Bij de introductie van de hondenbrokken hebben wij een testpanel opgezet, waarin wij de testers vroegen naar het effect van de zalmolie op de vacht van hun hond. Bijna de helft van de baasjes zag een positief effect. Sinds ze onze brokken gaven, glansde de vacht van hun hond meer, voelde deze zachter aan en zagen ze dat hun hond minder jeuk had.

Geschikt voor dieren die gevoelig zijn voor voeding

Onze hondenbrokken zijn ook geschikt voor veel honden met een voedingsallergie. De brokken bevatten namelijk slechts één dierlijke eiwitbron: lam, zalm of kip. Bovendien zijn de brokken vrij van toegevoegde gluten: ze bevatten rijst en maïs als graanbronnen. Hierdoor is de kans kleiner dat de hond een allergie ontwikkelt voor deze brokken. Ook de gestoomde maaltijden zijn geschikt voor de gevoelige viervoeters: deze maaltijden zijn namelijk hypoallergeen en bevatten bruine rijst in plaats van tarwe.

Gezonde samenstelling

De gestoomde maaltijden zijn geschikt om als complete voeding aan jouw hond te geven. Deze voeding bevat namelijk niet alleen vlees: er zijn, net als bij de brokken, ook groenten aan toegevoegd. Honden hebben namelijk niet alleen vlees of vis nodig, ze hebben ook de vezels en vitamines uit groenten nodig om gezond te blijven . Met onze gestoomde maaltijden krijgen honden dus een volledige maaltijd.

En ook voor de poes!

Ook voor katten hebben wij gestoomde maaltijden met vis en vlees. Deze maaltijden zijn heel puur samengesteld. De gestoomde maaltijd met tonijn bevat bijvoorbeeld alleen maar tonijn en visbouillon. Er zijn geen smaakstoffen aan toegevoegd, want tonijn bevat al genoeg smaak van zichzelf. Door de bouillon zit er veel vocht in de maaltijd, waardoor de kat extra vocht binnenkrijgt. Dit is vooral belangrijk in de zomer, wanneer jouw kat extra vocht nodig heeft.